100 cols etappe 30: Vogezen 1/3 knallen met die ballonnen

100 cols etappe 30: Vogezen 1/3 knallen met die ballonnen

Het was weer zo’n dag. Een dag met goede benen en lange beklimmingen. Vandaag krijg ik supporters en dat vooruitzicht geeft moraal. Mijn energie voorraad is blijkbaar nog niet leeg. Ik kan me nog opladen voor de apotheose van deze tocht. Vandaag staan er 2 ballonnen op het programma. Zo worden de afgeronde bergtoppen hier genoemd. Dat komt mooi uit want het voelt vandaag ook als een feestje. De eerste ballon is de Ballon d’Alsace. Ik mag weer 15 km lang klimmen. Ik begin rustig maar naar mate de beklimming vordert begin ik wat meer gas te geven. Mijn knie laat het toe. Heerlijk om nog een keer alles te kunnen geven op een lange klim. Na 50 minuten ben ik boven. Het is nog rustig. Bij een van de restaurants haal ik een stempel en drink ik koffie in de zon die weer volop schijnt. Na de afdaling volgen weer een aantal côtes. Ik kan ze allemaal makkelijk hebben vandaag. Nog een obstakel te gaan: de Grand Ballon. Nog wat hoger dan de vorige. Ik doe het wat rustiger aan dan vanochtend. Als ik het beboste gedeelte verlaat kijk ik uit over de rijnvallei. In de verte zie ik de contouren van het Schwarzwald. Ik kom een verdwaalde Vosgienne koe tegen die graag met me op de foto gaat. De laatste kilometers naar de top realiseer ik me dat dit mijn laatste lange beklimming was. Het einde is nu echt in zicht en ik weet dat ik het ga flikken. Er rollen weer wat tranen over mijn wangen. Op de top neem ik een heerlijke pasta bolognaise. Ik hoef alleen nog maar te dalen dus het kan. Ik spreek een Franse student die al 3 maanden onderweg is met de racefiets. Hij vraagt iedere dag of hij bij iemand kan slapen en eten. Hij heeft nog geen een dag voor zijn overnachting of eten hoeven te betalen. Tsja zo kan het dus ook. De afdaling naar Munster gaat razendsnel en ik ben er nog voordat mijn supporters er zijn. Die zijn er gelukkig snel daarna en we hebben een gezellige middag en avond. In kijk alweer uit naar de dag van morgen.

Temperatuur 26 graden zonnig
Kilometers 110
Hoogtemeters 2271
Cols 3
Côtes 4
Nog 12 te gaan


10 gedachten over “100 cols etappe 30: Vogezen 1/3 knallen met die ballonnen

 1. Hahaha dus die Fransman slaapt vanavond bij jou??
  Goed idee voor de volgende keer: gratis slapen en eten…. scheelt veel geld;)
  Ballonnen… bijna feest
  Kus

 2. Je gaat het zeker halen! We hebben ervaren hoe monter je nog bent. Na je verslag van gister had ik een wielrenner verwacht die er helemaal doorheen zat en we wilden al als bezemwagen fungeren. Helemaal niet nodig, ja volkomen overbodig! Deze tot nu toe eenzame fietser heeft na vier en een halve week nog steeds goede benen! En er is geen masseur aan te pas gekomen. De finish is in zicht: het station van Saverne.

 3. Weer een prachtig verhaal!
  Ik ga je dagelijkse stukjes missen.
  Maar er volgen er gelukkig nog 2!
  Gisteren zijn wij in de Elzas aangekomen. We hebben voldoende voedingsstoffen tot ons genomen en gaan vandaag ook een fietstochtje maken. Denk aan: max. 3 tot 4 uur door de bossen hobbelen, met een paar hoogtemeters en je dan tóch moe en voldaan voelen.
  Geniet van de komende dagen, tot morgen in Saverne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.