100 cols etappe 19: la Provence!

100 cols etappe 19: la Provence!

Het leek op papier zo’n makkelijke etappe. Een paar beklimmingen in het eerste deel en dan door naar de Provence over vlakke wegen. Maar in de 100cols tocht zijn geen vlakke etappes. Dat zou ik toch onderhand wel moeten weten. Na een heerlijke nacht en een degelijk ontbijt vertrek ik om 9 uur. De eerste beklimmingen ben ik op voorbereid en lopen lekker. Na anderhalf uur merk ik dat ik vandaag weinig energie heb. Ik had vlakke wegen verwacht maar het gaat of omhoog of naar benden. Nergens is het vlak. Ook hier gaat de route weer over rustige wegen maar deze zijn van zeer matige kwaliteit. Ik hobbel constant over bobbels en kuilen. Het is geen pretje. Geef mij maar een lange col. Dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben. Bovendien doet mijn knie weer een beetje pijn. Ik denk dat het een reactie is op de toch wel pittige klimmen van gisteren. In Uzès plof ik neer op een terras bij een luxe bakker. Ik bestel eerst een koffie en stengel met frambozenvulling en noten. Omdat het zo lekker is, bestel ik ook nog een chausson met citroen vulling en een glas jus d’orange. Het is de eerste keer dat ik met tegenzin op de fiets stap, maar ik moet verder. Ik sleur mezelf over de heuvels die volgen. Ik heb er meer moeite mee dan de cols die ik al gehad heb. Het wegdek blijft slecht. Ook is de Mistral opgestoken. Meestal blaast ie van opzij maar af en toe heb ik ‘m ook flink tegen. Met nog zo’n 30km te gaan steek ik het Rhônedal over en kom ik in de Provence. Ik krijg weer wat energie. De wegen worden beter en in de verte zie ik de Mont Ventoux. Ik moet er niet aan denken die nu op te moeten fietsen, maar ik weet dat dat goed komt. Het laatste uur blijf ik vechten en uiteindelijk ben ik toch weer om 16 uur op de plaats van bestemming.

Temperatuur 28 graden, onbewolkt
Kilometers 146
Hoogtemeters 1769
Cols 2
Côtes 2
Nog 79 te gaan


7 gedachten over “100 cols etappe 19: la Provence!

  1. Chapeau, doorzetter! In de Tour zetten ze er na 3 weken een punt achter (watjes!), maar jij niet. Nu eerst een rustdag (geniet ervan) en dan overmorgen met nieuwe energie weer op de pedalen!

  2. Pake zou gezegd hebben: een off-day. Die hebben we allemaal wel eens. Een snelle jongen ben je ook. Morgen lekker relaxen en zondag weer verder met frisse moed. Dikke knuffel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.