Etappe 17: Causses de l’Hérault

Etappe 17: Causses de l’Hérault

Ik heb mijn beste nacht tot nu toe gehad. Negen uur slaap had ik blijkbaar nodig. Ik heb een voortreffelijk ontbijt gehad bij La Fuste en ik zit om 9:45 op de fiets. De etappe van vandaag is betrekkelijk eenvoudig, telt 4 beklimmingen en is iets meer dan 100km lang. De eerste 2 cols hebben op ongeveer hetzelfde landschap als gisteren; bosrijk en geen weidse uitzichten. Na de eerste col haal ik een stempel bij de Marie in Ceilhes. Op de tweede klim fiets ik kilometers lang door een zwerm van duizenden witte vlinders met een bruine rand op hun vleugels. Ze lijken op buxusmot maar geen buxus te bekennen hier. Aan de andere kant van de col is het landschap veel ruiger met grote rotspartijen. Ik word getrakteerd op een prachtig uitzicht. De afdaling naar Lodève is lang en loopt lekker. In Lodève drink ik koffie en eet een chausson en een beignet. De volgende klim rijd ik vlot naar boven. Er volgen nog een paar vlakke kilometers op een plateau met wind in de rug. Vanaf St-Maurice-Navacelles volgt er een spectaculaire afdaling naar de Gorges de la Vis. Ik stop meerdere keren om foto’s te nemen van de afdaling en de kloof van 300 meter diep. Wat een ongelooflijk mooie omgeving is dit. Ik rij vandaag over causses. Het zijn kalkplateaus en de kloven (gorges) zijn door de rivieren uitgesleten. De laatste klim begint steil als ik vanuit de kloof weer omhoog rij. Op de top volgen weer een paar vlakke kilometers over het plateau voordat ik de afdaling inzet naar de finishplaats Le Vigan. Ik doe eerst boodschappen in de supermarkt want ik heb vandaag een appartement waar ik zelf kan koken. Omdat ik zo vroeg ben heb ik, zoals Frank op Strava zei, een snippermiddag en neem nog een duik in het zwembad. Ik maak ’s avonds een heerlijke pasta bolognaise en bewaar nog wat voor het ontbijt van morgen.

Temperatuur 28 graden onbewolkt
Kilometers 105
Hoogtemeters 1654
Cols 2
Côtes 2
Nog 88 te gaan


13 gedachten over “Etappe 17: Causses de l’Hérault

 1. Aan het weerbericht te zien kun je morgen regen verwachten. Hoop dat het meevalt.
  Begrijp dat je energie weer op peil was vandaag. Houden zo!
  Veel liefs.

 2. Wow Rogier wat beleef je toch een hoop moois en wij mogen daar van meegenieten.
  Je filmpje van de week was heel leuk maar je verhalen spreken meer.
  Geniet er nog maar van en succes met de volgende tour.

 3. Fijn dat je een goede nachtrust hebt gehad in het houten optrekje, gelukkig geen last van de boktor…en dan ook nog een geweldig ontbijt dat goed scoort in “rogiers ontbijttest” . Wat een verwennerij… nou het is je natuurlijk van harte gegund!! Heb je in al die km’s nog maar 1 X lek gereden? Dat valt erg mee toch? Suc6 morgen en hopelijk toch een droge dag !

 4. Hey I am so thrilled I found your web site, I really found you by error, while I was looking on Google
  for something else, Nonetheless I am here now and would just
  like to say cheers for a fantastic post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I
  don’t have time to look over it all at the minute but
  I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the awesome work.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.