Etappe 15: Pays Cathare

Etappe 15: Pays Cathare

Toch nog even een stukje over gisteren. De video is inderdaad mooi hè. De laatste klim, de col de Peguère of ook wel muur van Peguère, is wel een dingetje. Het gaat drie en een halve kilometer bruut omhoog. De weg is amper breed genoeg voor een auto die mij wil inhalen op het steilste stuk. Ik moet bijna in de berm gaan rijden om hem te laten passeren. Bij het inhalen steekt de bijrijder nog een duimpje uit het raam. De eerste km gaat 145 meter omhoog. De tweede 125 meter. En dan wordt het gelukkig minder steil maar gemiddeld is de klim 12%. Ik kroop omhoog met 6km per uur. Niet goed voor mijn knie deze inspanning en daar heb ik vandaag wel last van. Gisteravond heb ik gezellig op een terras gezeten met Annebel en Wilco die niet ver van Foix wonen. Annebel is de zus van Michelle, en Michellle de BFF van Marlies. Leuk om even Nederlands te kletsen en daarom dus ook weinig tijd om te schrijven. De overnachting was niet veel bijzonders, het ontbijt daarentegen wel heel erg lekker. Vandaag kan ik het rustig aan doen omdat ik maar 120 km fiets en het aantal hoogtemeters beperkt is. Ik drink uitgebreid koffie in Chalabres bij een bar waar het gezellig druk is. In Limoux neem ik een lekker bord pasta met groenten en vlees. De laatste 50 km rij ik op mijn gemak naar Carcassonne. Als ik rustig rij, voel ik mijn knie niet en gelukkig kan dat vandaag want de cols zijn bescheiden. De cité van Carcassonne is echt een bezienswaardigheid. Ik rij via een achteraf straatje omhoog naar de vesting en kan vanuit een wijngaard een mooie foto maken. Als ik via de andere kant naar beneden ga ziet het zwart van de mensen. Ik wil toch nog een andere zalf voor mijn knie en moet 3 apotheken langs voordat ik beet heb. (voltaren actigo intense). Vanavond slaap ik in een yurt. Het ligt afgelegen en ik kan daar niet eten. Ik eet daarom al om vier uur bij de BK omdat alle restaurants nog gesloten zijn. Bij de supermarkt haal ik nog wat eten en drinken voor ’s avonds. De yurt is grappig. Het is een ruime tent met een groot bed en uitzicht op de sterrenhemel. Er is ook een zwembad naar ik vind het water te koud.

Temperatuur 28 graden onbewolkt
Kilometers 121
Hoogtemeters 1464
Cols 4
Côtes 1
Nog 96 te gaan


7 gedachten over “Etappe 15: Pays Cathare

  1. Wat fijn dat je vandaag rustig aan kon doen. Dat is ook wel nodig, denk ik, want de volgende rustdag laat nog even op zich wachten. Ik ben iedere dag weer blij als er een appje binnenkomt dat je bent aangekomen. En je verslagen zijn iedere avond weer een cadeautje. Dankjewel. Veel liefs!

  2. Carcassonne lijkt me inderdaad heel mooi. De gele opsmuk van de TdF is van de muren verwijderd, zie ik. Beter zo.
    Slaap lekker in je yurt, morgen gezond weer op en geef ze van katoen, die cols!

  3. Goed te lezen dat het goed (of in ieder geval beter) met je knie gaat. Leuk zo’n tent. Kreeg je ook yak thee bij het ontbijt? Dat heb je wel al de broodnodige calorieën binnen. 🙂
    gr. Frank W.

  4. Lekker bezig jij. Ik was je url even kwijt, maar dankzij Marlies heb ik m weer. Zal je elke avond volgen en genieten van je leuke teksten en prachtige foto’s. Zet m op. xx Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.